tiistai 9. kesäkuuta 2015

Anoreksia: your mind needs something sweet

Hello!

Varmaankin 99% tänne eksyneistä tietää mikä anoreksia on mutta siitä lyhyesti:
Anoreksia nervosta eli laihuushäiriö on etenkin nuorten naisten keskuudessa yleinen ja lisääntyvä mielenterveydenhäiriö johon siis liittyy vääristynyt kehokuva ja suhde ruokaan sekä pakonomainen tarve laihduttaa, oli paino mikä hyvänsä.

"Olisitko mieluummin ruma ja laiha vai kaunis ja lihava?"
On yleinen ikuisuus kysymys johon vastaus on useimmiten "Kaunis ja lihava"
Mietin, miten anorektikko vastaisi tähän?
Anorektikon päässä laihuus=kaunis ja lihava=ruma ja ällöttävä joten olisiko tämä edes mahdollista?
Kerrotaan että anorektikon maailma on kaventunut ja synkkä. Se on totta. Et ole koskaan tarpeeksi hyvä tai varsinkaan laiha. Jostain syystä kaikki välimuodot lihavan ja laihan välillä katoavat ja normaalipainoa ei ole tai ainakin se on jossain painoindeksi 15 kohdalla.

"Kyllähän kaikki muutkin laihduttavat ja ovat dieetillä, miksi me (anorektikot) olemme jotenkin sairaita sen takia?"
Raja menee siinä kun haluat laihtua vaikka olet jo hoikka/normaalipainoinen /laiha. Siinä kun muut sanovat " Olet jo tarpeeksi laiha." Tai "Ethän enää laihduta?"
Lisäksi normaalipainoiselle laihduttajalle ei dieetin noudattaminen ole = elämä, eikä maailma tunnu romahtavan repsahdukseen tai herkkuihin.
Ruoka ei hallitse häntä toisin kuin anorektikkoa koska vaikka anorektikko yrittää kaikin keinoin hallita kaikkea, hän pikemminkin menettää kaiken kontrollin.

Anoreksiasta voi kuitenkin aina parantua ja se lähtee siitä että rikot anoreksian sääntöjä. "Ei haittaa että söinkin leipää kaksi palaa enkä vain yhtä." Ja vaikka se pelottaa aina aluksi, muuta keinoa ei ole.
Säännöt on tehty rikottaviksi ja syömishäiriöt voitettaviksi.
Pitää ymmärtää että painosi ei nouse räjähdysmäisesti vaikka et nälkiinnyttäisi itseäsi.
Ja ennen kaikkea että kelpaat. Olet kaunis ja hyvä ihan omana itsenäsi. Riippumatta painosta mittanauhasta tai painoindeksistä. Ylipainoinenkin ihminen voi olla onnellinen ja kaunis, samoin normaali painoinen. Alipainoisena se on vaikeampaa.
Voit parantua.
Uskallat parantua.
Tee se.
Riko ne säännöt.
Olet sen arvoinen.
Kaunis.
Liian kaunis kuolemaan, koska ruuan puutteeseen kuolee.
Pystyt siihen, TEE SE!


😍😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti