keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Akne:you look beautiful you are beautiful

Hello!

Tämän postauksen aihe piti olla rasismi mutta sitten näin yhden videon: MY PALE SKIN, YOU LOOK DISGUSTING.
Se kertoo siis naisesta jolla on akne. Hän päätti julkaista netissä itsestään meikittömiä kuvia nähdäkseen reaktion ja sai sitten aikalailla kommentteja. Eikä mitään kauheen mukavia kommentteja.
Kannattaa katsoa tuo video, se on aika ajatuksia herättävä.
Aihe sinänsä koskettaa minua koska minulla oli akne.
Akne "finnitauti" on siis talirauhasten tulehdus tauti jossa ne tuottavat liikaa talia ja se aiheuttaa kipeitä näppylöitä ja "paiseita" eli pusteleita  ja kystia.
Tuossa videossa pisti erityisesti silmään tuo kkommentti: Oikeasti, Onko hän koskaan pessyt kasvojaan.  Se ärsytti ja ärsyttää minua ihan suunnattomasti koska itsekkin sain "akneaikaan" paljon kaikenmaailman pesuvinkkejä ja ohjeita iholleni. Ja kyllä se tuntui ikävältä kun joku aina kysyi: " Pesetkö sinä tuota ihoasi yhtään?"
"Joo kyllä pesen, kiitos vaan ohjeesta..."

Koska akne nimenomaan on SAIRAUS. Enkä puhu nyt niistä muutamasta pikku näppylästä otsassa vaan oikesti aknesta sairautena. Tokihan akne on käytännössä niin vakava kuin millaiseksi potilas sen itse kokee.
Siihen ihoonsa ei välttämättä voi itse juurikaan vaikuttaa vaikka jynssäisi sitä juuriharjalla ja mäntysuovalla 24/7. Ruokavaliolla voi olla joitakin vaikutuksia mutta hankalaa aknea se ei paranna.
Akne ei ole kenenkään vika.

Monet sanovat tuntevansa itsensä likaisiksi, rumiksi ja jopa arvottomaksi aknensa takia.
Se ei ole totta. Miksi jonkun luonne määräytyisi parin näppylän takia ja vaikka näppylät eivät mitenkään sieviä varmasti olekaan niin minusta ainakin voi ihminen olla sievä ihan näppylöiden kanssakin.
Akne voi aiheuttaa jopa mielenterveysongelmia ja kiusaamista.

Jotkut ihmiset kärsivät siitä vuosia jotkut jopa koko elämänsä.

Olet hyvä ja kaunis omana itsenäsi, älä rakenna itsetuntoasi ulkonäön varaan.
"You look beautiful, you are beautiful."
😍😍😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti